Bij het inrichten van je interieur is het belangrijk om na te denken over de stijl. Je wilt een interieur dat past bij de laatste trends. Maar wat zijn de woontrends van 2023? Om je goed voor te bereiden op de laatste woontrends geven wij als specialist in industriële meubels en interieurs onze visie daarop. Bovendien geven we prijs welke bronnen wij gebruiken bij het samenstellen van onze nieuwste collectie. Lees dus snel verder of neem direct contact op. Wanneer je bij ons in de showroom langskomt en je neemt foto’s van je interieur mee, dan kunnen we ook advies op maat geven.

Industriële meubels 2023

De industriële stijl voor interieurs zal in 2023 naar onze mening meer gecombineerd worden met andere stijlen. Echt een 100% industrieel ingericht interieur zul je in dit komende jaar minder vaak zien voorkomen. De combinatie van een aantal industriële meubels met stijlvolle, duurzame, natuurlijk en kleurrijke meubels en accessoires zul je wel vaker gaan zien. Uiteraard blijft jouw eigen stijl altijd de mooiste, dus neem daarom alleen de trends over die je écht mooi vindt.

Kleurtrends: Wat is de kleur van het jaar 2023?

De woontrends 2023 draaien om een duurzaam, op de natuur geïnspireerd interieur. Kleuren die daarbij passen zijn uiteraard beige tinten en bruin en groene kleuren. Maar ook heldere kleuren zoals donkerrood, oranje, geel, paars passen sluiten hier goed op aan. Combineer niet te veel kleuren en kies eerst een goede basis. Kleuren zijn natuurlijk erg overheersend, dus gebruik ze als accenten zoals bijvoorbeeld een schilderij, een vaas of een accessoire. Als basis kun je voor meubels een neutrale kleur kiezen zoals zwart of grijs. Deze kleuren zijn in principe met elke andere kleur te combineren. Kies in plaats van wit voor de muren een tint, zoals zacht groen, geel, roze of beige. Hierbij komen kleurrijke en grijze of houtkleurige meubels perfect uit de verf. Wist je van grijs dat het andere kleuren daaromheen versterkt? Probeer het zelf maar eens door een grijs meubelstuk tussen kleurrijke meubels of bij een gekleurde muur te plaatsen.

Woontrends 2023

Woontrends 2022 versus 2023: je hoeft niet je hele interieur in één keer te vervangen

Toen we in een vorig decennium van de barok en landelijke stijl naar industrieel gingen, was het voor veel mensen nodig om hun hele interieur op de schop te nemen. Bij de overgang die nu plaatsvindt in de woontrends 2022/2023 is dat gelukkig niet het geval. Juist een mooi tv meubel industrieel of dressoir industrieel gecombineerd met andere, niet industriële meubels geeft dé woontrend van 2023 goed weer. In onze foto’s van industriële meubels zie je dit goed terug. Denk aan een mooie gouden lamp op een metalen kast. We combineren in onze meubels ook stijlen met elkaar. Denk aan een visgraat of Hongaarse punt houtwerk in een metalen kast. Tip voor woontrends 2023: Volg ons op Instagram voor updates!

Woonaccessoires 2023

Om niet je hele interieur in één keer te vervangen, zie je dat een paar kleine aanpassingen jouw interieur al volledig aan laten sluiten op de woontrend 2023. Wat je hoe dan ook kunt doen, is het schilderen van je muren in een kleur en het decoreren van je woning met woonaccessoires die bij 2023 passen. Een woonaccessoire die we hierbij graag uit willen lichten, is het Vespa meubel.
Vespa meubel

Authenticiteit zal in de interieurtrends 2023, 2024 en 2025 belangrijk blijven

Veel grote meubelketens hebben de afgelopen jaren authentieke materialen vervangen voor houtvezels met een fineerlaag of kunststof. Onze visie is altijd geweest dat industrieel echt moet zijn. We zien dat we met deze visie onze tijd vooruit waren. Want duurzaamheid, zoals wij al jaren doen met het gebruiken van gerecycled metaal, is nu geliefd. Neem bijvoorbeeld de 'Vespa' sidetable. Een combinatie van een Vespa look met bijzettafel en wijnrek maakt dit tot een prachtige eyecatcher. Het is een accessoire, meubel en kunstwerk in één. We verwachten dat dit zeker jaren hip blijft en dat je dit van 2023 en 2024 tot in de interieur trends 2025 nog tegen gaat komen.

Woonaccessoires 2023 om je interieur vorm te geven

Tussen onze woonaccessoires vind je meer dan alleen het Vespa pronkstuk. We hebben ook een stoer Harley stijl meubelstuk, authentiek nagemaakte bakkerskarren en diverse lampen. Het mooie van ons assortiment is dat je in één keer een compleet interieur kunt aanschaffen, maar ook de items stapsgewijs, stuk voor stuk kunt toevoegen. We testen bij het maken van onze designs hoe de meubels staan in bestaande interieurstijlen. Zo kunnen we met zekerheid adviseren over welke meubels en woonaccessoires bij jouw interieur passen. Het is het beste om voor dit advies langs te komen in onze showroom. Telefonisch contact opnemen kan natuurlijk ook altijd.

Welke interieurtrends verdwijnen in 2023?

Als er nieuwe interieurtrends komen, zullen er ook woontrends verdwijnen. Welke interieurtrends verdwijnen in 2022? Als we weer beginnen met de kleurtrends interieur 2023, dan zien we dat wit uit het interieur verdwijnt. Mensen zoeken geborgenheid. Ook grote open ruimtes verdwijnen, je interieur mag best wat meer gevuld zijn. Zolang de meubels die je in huis haalt maar authentiek zijn. Dit brengt ons op de volgende interieurtrend die gaat verdwijnen. Goedkope meubels van houtvezels met een fineerlaag. Deze worden vaak snel lelijk, er komen vlekken op of de fineerlaag slijt. Voor 2023 en de jaren daarna zien we écht hout weer vaker zijn intrede maken. Dit maakt het interieur ook een stuk leefbaarder, want hout kun je na verloop van tijd nog eens schuren en opnieuw in de meubelolie zetten.

Conclusie interieur trend 2023

Welke woontrends zijn er in 2023? Interieurs worden warmer van kleur, gezelliger en comfortabeler. De leefbaarheid van het interieur staat voorop. Meubels moeten authentiek zijn en worden gemaakt van duurzame, natuurlijke materialen. Het interieur mag voller zijn, maar wel vol interessante objecten om naar te kijken. Speel in jouw design met materialen, stoffen, patronen en kleuren. En voeg eyecatchers toe die echt het bekijken waard zijn.

Hoe komen wij aan onze woontrends inspiratie?

Pinterest is een website waar we heel veel aan hebben. We zien wereldwijde trends in interieurs daar verschijnen. Wij laten onze designs door onze vrienden in India maken, daardoor krijgen we ook veel mee van deze cultuur. India is een land waar mensen creatief en duurzaam omgaan met materialen, wij halen ook uit de manier van produceren onze inspiratie. Naast deze bronnen lezen we vakbladen voor interieurstylisten. Gerlinde van de Kolk is onze interieurspecialist en houdt via de professionele kanalen alles in de gaten. Wil je meer weten of advies op maat? Neem dan gerust contact op met Gerlinde of bekijk onze collectie.