Je vraagt je misschien af hoe hoog je tv meubel moet zijn. Of hoe diep en hoe breed. De grootte van een tv meubel hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de tv, de beschikbare ruimte en je persoonlijke wensen en voorkeuren. We geven je enkele richtlijnen die je kunt overwegen bij het kiezen van de juiste grootte voor je tv-meubel:
tv meubel zwart metaal en mangohout

1. Grootte van je televisie.

Meet de breedte van je televisie op en zorg ervoor dat het televisiemeubel breder is dan de tv, zodat deze erop past zonder over de randen te hangen. Een algemene vuistregel is om minimaal 5-10 centimeter aan beide zijden van de televisie over te houden. Dit blijft natuurlijk een algemene regel. Mocht je het anders mooier vinden, dan is dat helemaal jouw keus.

2. De kijkhoek van een televisie.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je comfortabel naar de tv kunt kijken. Over het algemeen is de richtlijn dat de bovenkant van de tv op ooghoogte staat wanneer je zit. Zorg ervoor dat het tv meubel niet te hoog of te laag is om dit te bereiken. Vind je het fijner om iets omhoog te kijken, ga dan voor een hoger tv meubel.

3. Ruimte en apparatuur.

Meet de beschikbare ruimte in de kamer waar het meubel voor de tv komt te staan. Houd rekening met andere apparatuur die je wilt plaatsen, zoals een soundbar, dvd-speler, gameconsole of kabelbox. Zorg ervoor dat het meubel voldoende ruimte biedt voor al deze apparaten.
Hoog tv meubel

4. Opslagbehoeften.

Heb je extra opbergruimte nodig voor bijvoorbeeld dvd's, afstandsbedieningen, gamecontrollers of andere media-accessoires, kies dan een tv meubel met lades, deuren of planken die voldoende ruimte bieden om alles in op te bergen.

5. Esthetiek.

Denk aan de algehele sfeer en de stijl van je kamer. Kies een televisiemeubel dat past bij de rest van de meubels en het interieur. Houdt daarbij rekening met materiaal, kleur en grootte. Twijfel je of wil je interieuradvies ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Belangrijk is om deze richtlijnen te gebruiken als leidraad, maar uiteindelijk hangt de ideale hoogte, breedte of diepte van het tv meubel af van je persoonlijke voorkeuren en de ruimte waar het tv meubel komt te staan. Het kan handig zijn om de afmetingen van verschillende tv meubels te vergelijken en een kartonnen mock-up te maken om te zien hoe het meubel in de ruimte past voordat je een definitieve beslissing neemt. Mocht je vragen of twijfels hebben over de grootte van een tv meubel? Wij staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Succes met uitzoeken van jouw nieuwe tv meubel!