Industriële meubels zijn authentiek, robuust en degelijk gebouwd. Welke materialen worden er gebruikt voor industriële meubels? Als ontwerper van industriële meubels, vertellen wij van Eigentyds hier graag meer over. Wij ontwerpen onze producten zelf en onze collega’s in India maken de meubels. Zij hergebruiken hierbij zoveel mogelijk oude materialen. Het ontwerp van onze meubels is vanaf de basis al uniek. Door de recycling van oud metaal, duurzaam mangohout en andere materialen, is ieder meubelstuk, zoals een tv meubel industrieel zwart of een tv meubel industrieel zwart, net even iets anders. Dit past perfect bij een industrieel interieur. Lees verder voor tips en informatie of kom gerust langs in onze showroom.

metalen tv meubel

Wat zijn industriële materialen?

Industriële materialen hebben een lange levensduur en zijn écht. Met écht bedoelen we dat er voor echt staal gekozen is en niet voor geverfd kunststof of MDF. Er wordt bij hout voor écht hout gekozen in plaats van voor fineerplaat. Staal maakt een meubel industrieel. Sterker nog, een meubel zonder staal is niet industrieel. Staal, of metaal, is dus eigenlijk een vereist materiaal om een meubel industrieel te mogen noemen. Kijk bijvoorbeeld eens bij onze industriële woonaccessoires. Hier staan een aantal echte industriele eyecathers, allemaal met een basis van metaal.

Welke combinatie van materialen worden er gebruikt voor industriële meubels?

De basis voor industriële meubels is metaal. Dit hoeft niet perfect afgewerkt te zijn, want juist de authentieke uitstraling geeft het zijn charme. Het metaal wordt vaak gecombineerd met mangohout. Deze houtsoort is vaak afkomstig van duurzame productie en past daarmee bij de gedachte achter de meubels. De combinatie met leer wordt voor onze industriële krukken gebruikt.

Wat zijn industriële meubels?

Welke materialen worden er gebruikt voor industriële meubels? Er wordt altijd gekozen voor metaal, met eventueel hout voor de meubels en leer voor onze krukken. Materialen dienen vaak als inspiratiebron bij het ontwerpen van de meubelen. Denk aan een kast met gaas of een bakkerskar met grote ijzeren industriële wielen. Het design van industriële meubels laat de materialen in zijn waarde. In plaats van een laklaag aanbrengen om materiaal te verbergen, wordt het metaal en hout juist als ruw materiaal zichtbaar gehouden. Zelfs de afgeslepen lasnaden mogen in het zicht blijven. Een bijkomend voordeel; dit soort meubels verouderen niet. Een kras meer of minder zie je merk je bijna niet. We vertellen graag meer over dit aspect.

Een zorgeloos interieur

Een industriële inrichting kan een stootje hebben. Op een nette houten salontafel zul je onder de glazen onderzettertjes zetten. Dat is minder snel nodig bij een industriele tafel. Doet iemand de deur te hard open en stoot je tegen het dressoir aan? Dan baal je ervan dat er een kras op je nieuwe dressoir zit. Met industriele meubels maak je je daar een stuk minder zorgen over. Het zijn meubels voor woningen om in te leven. Voor mensen die zich niet druk willen maken over bezittingen in oorspronkelijke staat houden, maar die willen genieten van een zorgeloos interieur dat er altijd goed uitziet. Door de bouwkwaliteit van onze meubels is deze bijzonder lang. Zo’n metalen dressoir kan decennialang meegaan. Op een foto is het lastig te zien, maar als je in onze showroom de meubels ziet en voelt, ervaar je onmiddellijk dat échte gevoel dat alleen een authentiek meubel geeft.

industriele meubels

Wat is een industriële inrichting?

Industriële meubelen passen in vrijwel ieder huis. Wil je echt een industrieel interieur, dan maak je het compleet met de wanden en vloeren in industriële stijl. Een goede industriële vloer kan tegen een stootje. Denk aan een gietvloer, keramische tegelvloer of oude houten vloer waarbij ook op de vloer zo’n extra krasje dus niet uitmaakt. Voor de wanden kies je bij voorkeur donkere kleuren, een ‘brickwall’ of een cementstuc. Ook met verf kun je veel doen om een patroon of oud effect aan de muur te geven. Verlichting speelt een belangrijke rol, want dit geeft uiteindelijk dat warme en huiselijke gevoel.

Wat past bij industriële meubels?

Je weet nu het antwoord op de vraag “Welke materialen worden er gebruikt voor industriële meubels?” en je hebt kunnen lezen over de verdere inrichting. Maar wat past verder bij industriële meubels? Vanwege de duurzame materialen kun je in dit thema verder denken. Bezoek eens een kringloopwinkel of rommelmarkt om mooie, unieke objecten te vinden. Zeker in het buitenland kun je unieke vondsten doen. Heb je nu een moderne inrichting of een inrichting van een woonwarenhuis? Dan kun je met een aantal Eigentyds meubels al direct een andere sfeer krijgen. Dit komt doordat onze meubels echte eyecatchers zijn. We horen wel eens van klanten dat zo’n metalen laag dressoir industrieel op wielen, stoer tv meubel industrieel of Vespa sidetable een leuke conversation starter is.

Kom langs in onze showroom

Bezoek onze meubelwinkel in Nunspeet en ervaar zelf wat industriële meubels met jouw woning kunnen doen. Naast exclusieve showroomaanbiedingen kun je vrijwel alle meubels meteen uitproberen. Zoals eerder gezegd, sommige industriële meubels koop je voor het leven, dus het uitzoeken ervan mag best even tijd kosten. Wij zetten ons er in ieder geval graag voor in. Wanneer je een afspraak maakt, hebben we de tijd voor je. Neem je een aantal foto’s mee van je interieur? Dan kunnen we op maat interieuradvies geven. Dit is helemaal gratis en vrijblijvend. Wat je daarna met de opgedane kennis doet, is helemaal aan jou. Er even over nadenken en later online bestellen kan uiteraard ook gewoon.

Verder inspiratie opdoen

Om verder inspiratie op te doen, verwijzen we je graag naar onze social media pagina’s. Op Instagram en Pinterest kun je alvast lekker rondneuzen in onze showroom. Op onze Facebook pagina vind je naast foto’s voor inspiratie ook aanbiedingen en winacties. Kortom, mogelijkheden genoeg om verder inspiratie op te doen en om contact met ons te houden. We maken regelmatig nieuwe meubels om je zo steeds opnieuw te verrassen.