Mangohouten meubels zijn milieuvriendelijk en daarom duurzaam.

We leggen je hieronder uit waarom meubels gemaakt van mangohout duurzaam zijn.

1. Snelle groei
Mangobomen groeien relatief snel, waardoor ze snel hernieuwbaar hout produceren. Dit minimaliseert de impact van houtkap op het milieu in vergelijking met langzaam groeiende boomsoorten.

2. Efficiënt gebruik van bronnen
Het hout van mangobomen wordt vaak benut als bijproduct van de mango-industrie. Dit helpt bij het verminderen van afval en maximaliseert het gebruik van de beschikbare bronnen.

3. Duurzaam bosbeheer
Wanneer mangohout afkomstig is van duurzaam beheerde bossen, waarbij kapactiviteiten worden gecontroleerd en vervangende aanplant wordt gestimuleerd, draagt dit bij aan het behoud van bosgebieden en de diversiteit van flora en fauna.

4. Natuurlijke duurzaamheid
Mangohout staat bekend om zijn natuurlijke weerstand tegen water en insecten, waardoor het minder vatbaar is voor rot en beschadiging dan andere houtsoorten. Dit resulteert bijvoorbeeld in meubels met een lange levensduur en versterkt de algehele duurzaamheid van mangohout.
tv meubel industrieel mangohout

Meubels van mangohout, een milieubewuste keuze

We kunnen dus concluderen dat door te kiezen voor meubels van mangohout, je eigenlijk bijdraagt aan het milieu. Het kopen van mangohouten meubels is daarom een milieubewuste keuze.