Bij Eigentyds zijn we altijd op de hoogte van de nieuwste woontrends. Van de tv meubel trend 2022 tot trends in vloeren en verf; wij houden het altijd in de gaten. De meubels die wij ontwerpen en bouwen passen bij elke interieurstijl, dus ook een modern interieur. En met een modern interieur bedoelen we niet alleen de bekende strakke en zakelijke moderne stijl, maar juist ook veel voorkomende inrichtingen, zoals veel mensen in huis hebben. Om je te inspireren, zetten we in dit artikel alle najaarstrends voor de industriële woonkamer in 2022 op een rij. We kijken naar wat de woontrend 2022 is en blikken vooruit op het komende jaar.

Woonkamertrend 2022

Hoe ziet een trendy woonkamer er in 2022 uit? Factoren als duurzaamheid, natuur en mooie, kwalitatieve materialen voeren de boventoon. Wat zijn de interieurkleuren voor 2022? Als je kijkt naar de VT Wonen kleuren 2022 dan zie je de natuur ook daarin terugkomen. Weg met die saaie witte muur. Een pasteltint of juist een donkerdere kleur maakt de woonkamer in 2022 veel huiselijker en gezelliger. De verffabrikant Histor heeft de kleur Olive Sprig uitgeroepen tot kleur van het jaar 2022. Het is een zachte, olijfgroene kleur die rust en leven de kamer in brengt.

TV meubel trend 2022

In de meubels zien we andere kleuren voorbij komen dan in muurverf. Of eigenlijk, helemaal geen kleuren. Juist onbewerkt hout, of een transparante laklaag maakt het natuurlijke interieur helemaal af. Je ziet deze tv meubel trend 2022 ook terugkomen in ons assortiment. Onze meubels laten hout en soms zelfs het ‘kale’ metaal zien. Ook werken we een tv meubel industrieel in 2022 af met een matzwarte coating. Ook dit combineert prachtig met hout én met kleuren in het interieur. Kies voor een tv meubel industrieel zwart of een tv meubel industrieel hout en staal. Maar de najaars woontrend 2022 draait om veel meer dan alleen uitstraling, lees gauw verder.

Tv meubel industrieel hout en staal

Welke meubels zijn in de mode?

Duurzaamheid speelt tegenwoordig een grote rol. Als meubelontwerper kunnen wij daar ook niet omheen. Wij werken veel met mangohout, deze houtsoort komt veel uit de fruitteelt. De bomen zijn dan niet meer geschikt voor het kweken van mango’s en moeten daardoor toch vervangen worden. Een mooie kans voor ons meubelontwerpers om bijvoorbeeld een dressoir industrieel van mangohout te ontwerpen. Welke meubels zijn in de mode? Wij zien dat meubels van mangohout en matzwart metaal vooral populair zijn. Mensen willen échte materialen, en geen namaak meer. Dus écht hout in plaats van kunststof met houtfolie.

Trend banken 2022

Naast de bruin lederen banken, zien we de stoffen bank ook weer terugkomen. Ook weer in op de natuur geïnspireerde kleuren. Van okergeel tot turquoise; kleur mag weer. Dit combineert prachtig met de tv meubel trend 2022, mangohout heeft namelijk ook een fijne, warme uitstraling die goed met kleur samengaat. Voor banken is de traditionele hoekbank op zijn retour. Nu zien we grotere hoeken, waarbij twee banken haaks op elkaar gezet worden. Ronde vormen vervangen de hoekige vormen die we begin dit jaar nog veel zagen. De bank mag ook een sofa zijn, of een combinatie van bank en sofa. De trend voor banken in 2022 is echt textiel. Van velours en ribstof tot grof geweven stof. Op onze website vind je een aantal banken, maar je kunt het best een keer langskomen in onze showroom voor nog meer banken.

Bank in kleur

Waar let je dit najaar op bij de meubeltrends 2022?

Meubels kopen is vooruit kijken, want meubels gaan jaren mee. Zeker de industriële meubels van Eigentyds; deze kunnen in sommige gevallen wel een leven lang mee gaan. Logisch dat mensen ook zoeken naar de interieur trends 2025. Ook wij als meubelontwerpers denken zover vooruit. Hoewel het moeilijk is hier een concrete prognose over te maken, verwachten wij dat mensen de natuur meer in huis zullen brengen. Woningen zullen steeds slimmer worden, en om al die technologie te compenseren, zijn planten ideaal. Bovendien kunnen planten natuurlijk de lucht reinigen en zuurstof produceren. De verwachting is ook dat men het interieur in 2025 rustiger willen inrichten. Met minder spullen en meer ruimte voor jezelf.

Vooruitblik 2023

Nu je een goed beeld hebt van de woontrend 2022 is het tijd om alvast vooruit te blikken op volgend jaar. Dus, hoe zien de woontrends van 2023 eruit? Het is goed om te weten dat interieurtrends en stijlen altijd geleidelijk in elkaar opgaan. Je ziet nauwelijks meer interieurstijlen die 100% landelijk of juist volledig industrieel zijn. Door bijvoorbeeld een TV meubel aan de 2022 woontrend toe te voegen, krijgt een landelijk interieur zoals we dat 10 jaar geleden zagen al een ander uiterlijk. Voor 2023 loopt dit ook zo. Er zal wel meer overdaad zijn. De interieurkleuren 2023 zullen nog natuurlijker ogen door meer kleurencombinaties. Als je nu voor het najaar de trends voor de industriële woonkamer in 2022 wilt volgen, kijk dan zeker ook even op onze website of op bijvoorbeeld Pinterest voor inspiratie.

tv meubel industrieel

Woontrends 2022 2023 bij Eigentyds

We hebben het inmiddels gehad over de interieurkleuren 2023 en qua ruimte met name gekeken naar de woonkamer. Maar hoe verhoudt dit zich tot andere kamers of buitenruimtes? Ook daar vertellen we graag meer over. Termen als “buiten naar binnen brengen” en “binnen naar buiten brengen” heb je vast al wel eens gehoord. Maar in het najaar van 2022 en volgens onze verwachting ook in 2023 gaat dit nu écht gebeuren.

De buitenruimte in 2022 vormgeven

De buitenruimte overdekken met een schaduwdoek of overkapping transformeert de buitenruimte gelijk meer tot een kamer; een plek waar je ‘s avonds eet, een film kijkt of een boek leest. Ook de verlichting voor de buitenruimte zal meer lijken op die van bijvoorbeeld de woonkamer. Sfeervolle verlichting voor buiten zien we al steeds vaker voorbij komen. Onze meubels zijn oorspronkelijk gemaakt voor binnenruimtes, maar zijn ongelofelijk duurzaam en sterk. Neem gerust contact op met een van onze specialisten als je meubels zoekt voor onder een overkapping of pergola. We denken graag met je mee.

Laten we een duurzaam, mooi interieur maken.

Wat is de woontrend 2022 en 2023? Een mooi en duurzaam interieur. Samen met Eigentyds creëer je de ideale plek. Doordat we eenheid in onze stijl hebben gecreëerd, kun je bijvoorbeeld eetkamerstoelen, kasten of andere bijpassende meubels in de TV meubel trend 2022-2023 vinden. Kijk op je gemak door ons assortiment en laat je inspireren. Liever de meubels in het echt zien? Kom dan langs in onze showroom.