Als je op zoek bent naar een nieuwe inrichting dan zul je ongetwijfeld als materiaal voor de meubels mangohout tegenkomen. De warme kleur wordt benadrukt door vlam tekeningen in het hout. Doordat de nerven van mangohout klein zijn, geeft het een sterke en massieve indruk. Meubels van mangohout zijn dus ook ideaal voor duurzame industriele meubels. Meubels van mangohout zijn vanwege twee redenen duurzaam. Het hout is afkomstig uit een duurzame bron en daarnaast gaat het erg lang mee. We zien vaak dat er voor industriele meubels mangohout wordt gebruikt. De meubels hebben echter nog meer voordelen; aan de hand van de meubels die bij Eigentyds te verkrijgen zijn leggen we dit uit. Lees verder of bekijk direct ons assortiment van mangohouten meubels.

Hoe herken je echt mangohout?

Je herkent écht mangohout aan de tekeningen in het hout. Dezelfde meubels van mangohout zullen er nooit exact hetzelfde uitzien. Ook daarom zijn ze steeds populairder: meubels van mangohout! Iedereen wil immers graag een uniek interieur. De meubels van Eigentyds zijn altijd van echt mangohout gemaakt, dus geen namaak of fineer. Dit past bovendien bij ons concept, wij maken namelijk op een duurzame manier unieke industriele meubels met mangohout. Deze meubels worden gemaakt van écht oud ijzer en hout. Hierdoor is het een nog duurzamer product. De afwerking is overigens perfect, waardoor de meubels prettig in gebruik zijn.
Mangohout

Waarom zijn meubels van mangohout de trend van dit moment?

In de interieurtrends is de industriële stijl nog altijd zeer populair. Wel zien we toevoegingen die we een aantal jaar geleden nog niet zagen. Een voorbeeld hiervan is het visgraatmotief. Eerst zagen we dit in tegelwanden of in de zijwand van een keukeneiland, inmiddels zien we dit ook terug in meubilair. Als maker van Eigentydse meubels, kunnen we natuurlijk niet anders dan trends volgen of ze soms zelfs creëren. Mooie industriele meubels van mangohout met een visgraatmotief hebben wij inmiddels ook in het assortiment. Andere thema’s binnen de huidige interieurtrend zijn natuur en duurzaamheid.

Is mangohout duurzaam?

Jazeker, mangohout is heel erg duurzaam. De mangoboom waar de industriele meubels van gemaakt worden, heeft al een heel leven achter de rug. De bomen zijn afkomstig van plantages. Voordat er voor het maken van meubels mangohout wordt gebruikt, heeft de mangoboom men voor lange tijd voorzien van vruchten. Maar liefst 15 jaar heeft een mangoboom de tijd gehad om te groeien. Ieder jaar kwamen er heerlijke mango’s vanaf. Na deze periode wordt de vruchtopbrengst van de boom te laag voor de plantages. Daarom is het ideaal om er bijvoorbeeld een TV meubel industrieel mangohout van te maken. Mangobomen zijn bovendien geen bedreigde boomsoort, je kunt dus met een gerust gevoel mangohout meubels bestellen.
Tv meubel mangohout

Kunnen meubels van mangohout buiten staan?

Mangohout kan goed tegen vocht, dus het afnemen van de meubels met een vochtig doekje is geen probleem. De kwaliteit van Eigentyds meubels is hoog genoeg om ze buiten te gebruiken. Bijvoorbeeld onder een afdak of in een buitenkeuken. Wel zullen de meubels buiten sneller door weersinvloeden veranderen. Als je van geleefde meubelen houdt zoals wij, dan kun je de veroudering alleen maar waarderen. Door voor onze industriele meubels mangohout en écht dik ijzer te kiezen, is de stevigheid gegarandeerd. Is mangohout krasbestendig? Ja, doordat het een relatief harde houtsoort is, krijg je weinig last van krasjes of deukjes door het gebruik.

Hoe moet je mangohout behandelen?

Nog een reden waarom industriële meubels van mangohout populair zijn, is het lage onderhoud dat mangohout nodig heeft. Slechts eens in de zoveel tijd moet je mangohout behandelen. Je kunt om de kleuren levendig te houden het mangohout in de was zetten. Om duurzaam bezig te zijn gebruik je natuurlijke bijenwas. Schoonmaken doe je eenvoudig met een vochtig doekje. Gebruik geen schurende of chemische reinigingsmiddelen. Heb je een hardnekkige vlek in het hout gekregen of een andere specifieke onderhoudsvraag? Neem dan gerust contact met ons op.

Hoe maak je mangohout lichter van kleur?

Niet alle industriele meubels van mangohout hebben precies dezelfde kleur. Omdat bij meubels mangohout een specifieke kleur heeft die niet door iedereen geliefd is, wordt mangohout ook wel gebeitst. Dit kan met een blanke lak of juist met een donkere lak. Onze meubels zijn in meerdere tinten verkrijgbaar en ze zijn naderhand dus nog aan te passen als dat gewenst is.

Meubels van mangohout online bestellen

Als je mangohout online ziet, is dit niet precies hetzelfde meubelstuk dat jij krijgt. In de meeste gevallen zul je ongetwijfeld tevreden zijn over de tint en de doortekening in het hout van de meubels die jij krijgt. Maar om er helemaal zeker van te zijn dat bij de rest van jouw meubels mangohout goed matcht, kun je bij ons in de showroom langskomen. Uiteraard kun je ook bij online bestellen een voorkeur aangeven, wij kiezen dan een geschikt exemplaar voor jou.

Goedkope mango meubels van hoge kwaliteit

Als je de prijzen van Eigentyds meubels vergelijkt met andere woonwinkels, zie je dat wij bijzonder lage prijzen voor industriele meubels van mangohout hanteren. Ondanks deze lage prijzen kunnen we zeggen dat onze meubels in veel gevallen van een veel hogere kwaliteit zijn. Wij gebruiken geen dun staal dat kunstmatig een oude look krijgt of geperste houtvezels met een dunne laag mangohout. Wij maken 100% authentieke en écht robuuste meubels. Wij hanteren de lage prijzen om het voor meer mensen bereikbaar te maken én om snel weer ruimte te creëren voor nieuwe designs.

Vespa sidetable
Eigentyds: unieke meubels

Eigentyds staat voor unieke en authentieke meubels. Dit is ook de reden waarom wij voor industriele meubels mangohout kiezen. Ook de snelle doorstroom van meubels is belangrijk voor ons. Wij maken van sommige meubels maar enkele exemplaren. Bijvoorbeeld de Vespa scooter side table! Wij hebben een passie voor het maken van meubels en zoeken graag de grenzen op. Onze stijl is soms lastig in een hokje te plaatsen, maar we maken uitsluitend producten waar we zelf achterstaan. Als je bijvoorbeeld een mooi dressoir industrieel van mangohout ziet, wacht dan niet te lang. Want in veel gevallen is bij ons op ook echt op! Naast dressoirs hebben we ook tv meubels van mangohout. Dus zoek je een tv meubel industrieel hout en staal? Dan hebben wij een aantal echte eyecatchers voor je. Liever een tv meubel industrieel zwart? Ook die hebben we!

Meubels op maat

Doordat we voor onze industriele meubels mangohout gebruiken en deze zelf ontwerpen en laten maken, kunnen we veel meubels op maat maken. Dit kan op basis van een design zijn dat je mooi vindt, of iets geheel unieks. Neem gerust contact op als je meubels op maat zoekt. Heb je een andere vraag of wil je dat een specialist meedenkt met je interieurontwerp? Ook dan horen we graag van je.