Industriële meubels zijn prachtig, en passen bij elk eigentijds interieur. Bij het inrichten van je woning is het logisch dat je niet alles weet. Daarom behandelen wij van Eigentyds veelgestelde vragen op onze blog. Vraag je je af “Welke kleur vloer bij industriële meubels?” In dit artikel krijg je het antwoord op de vraag “Welke kleur vloer past het best bij industriële meubels?” Veel industriële meubels hebben hout of leer erin verwerkt en zijn van zwart metaal. Hoewel ze in vrijwel ieder interieur mooi uitkomen, ontstaat dat gevoel van perfectie als de vloer eronder ook exact klopt.

Wat voor vloer bij industriële meubels?

Industriële meubels komen het beste uit op een stoere vloer. Dit zijn vloeren van hout of steen. Een stoere vloer hoeft echter niet van ruw steen of oud hout te zijn. Ook een moderne vloer van keramische tegels, een betonvloer, gietvloer of (laminaat) houten vloer staat perfect. Waar je op moet letten, is met name de kleur van de vloer en de match die dit met industriële meubels maakt. Welke kleuren dit zijn, daarover meer in de volgende alinea.

dressoir Moker op betonnen vloer

Welke kleuren passen bij industrieel?

Welke kleur vloer bij industriële meubels? Grijstinten, donkere tinten en washings doen het altijd goed. Zolang de vloer maar niet te klassiek is, zullen industriële meubels mooi tot hun recht komen. Uiteraard zal betongrijs een perfecte match vormen, zo ook een lichte of juist donkere houten vloer. De vloer hoeft niet effen te zijn, zoals eerder gezegd zal een vloer met washing effect of een melange van kleuren ook goed werken. Wat in de regel vaak mooi is, is een kleur die juist een contrast geeft met de meubels, of die juist perfect aansluit op de meubels. Donker metalen industriële meubels zullen mooi staan op zowel een lichte als donkere vloer, maar niet op een vloer die nét een andere tint heeft. Met hout zie je dit ook goed, industriële meubels van mangohout staan niet op iedere houten vloer.

Welke kleur vloer bij mangohouten meubels?

Welke kleur vloer bij industriële meubels? Een betonvloer, tegelvloer of gietvloer maakt het makkelijker om meubels bij uit te kiezen dan een houten vloer. Dit komt doordat het hout van de vloer en het hout van meubels een slechte match kunnen vormen. Welke kleur vloer bij mangohouten meubels? Op een donkere houten vloer of een lichte houten vloer zal dit mooi staan. Maar mangohout op een houten vloer die slechts enkele tinten lichter of donkerder is, zal niet mooi worden. Met houttinten kun je combineren tussen de houten vloer en houten meubels of kies je juist voor een contrast. Voor de meubels onderling kies je dezelfde houtsoort. Je kunt goed meerdere mangohouten meubels kopen om eenheid in je interieur te krijgen.

Welke kleur past bij mangohout?

Het mooie van een gietvloer, tegelvloer of pvc vloer is dat je alle kleuren kan kiezen. Juist kleuren die met houtsoorten niet mogelijk zijn, worden wel van pvc gemaakt. Dit nodigt uit tot creatief nadenken. Lichtgrijs staat bijvoorbeeld heel mooi bij mangohout. Je kunt door voor een warmte tint grijs te kiezen, de warme uitstraling van mangohout versterken. Heb je een donkergrijze of antracietkleurige vloer? Overweeg dan zwart metalen industriële meubels. Dit geeft een hele stoere, robuuste en toch luxueuze uitstraling.

TV meubel mangohout betonlook vloer

Resumerend: welke kleur vloer bij industriële meubels?

Een grijze vloer zal altijd mooi staan bij industriële meubels. Grijs versterkt namelijk kleuren. Kies je bij mangohouten meubels een warme tint grijs voor de vloer? Dan zal dit de warme tint van mangohout versterken. Kies je blauwgrijs voor de vloer? Dan kan dit juist de warme tint van mangohout verminderen. Keramische tegels, betonvloeren en gietvloeren zullen vrijwel altijd een mooie match maken met industriële meubels. Voor houten vloeren kun je het beste een contrast met industriële meubels van mangohout maken. Industriële meubels van metaal kopen zonder houten elementen kan natuurlijk ook.

Goedkoop een nieuwe vloer

Zie je onze prachtige industriële meubels en wil je ze net zo mooi bij jou thuis uit laten komen? Een nieuwe vloer goedkoop laten leggen is tegenwoordig goed mogelijk. Ten eerste kun je, als je een harde vloer hebt, hier goedkoop pvc tegels of pcv parket op aan laten brengen. Over oude tegels nieuwe keramische tegels leggen is met een goede voorbehandeling ook mogelijk. Keramische tegels zijn voordelig en zijn er in ongelofelijk veel uitstralingen. Van beton- of marmerlook tot houtlook. Een vloerkleed neerleggen kan natuurlijk ook. Zeker in de zithoek is dit heel gezellig. We hopen dat je nu weet welke kleur vloer bij industriële meubels past, maar welke kleur voor de muren passen hier goed bij?

Welke kleur muur bij industriële meubels?

Nu je het antwoord weet op “Welke kleur vloer bij industriële meubels?” en je weet hoe je een nieuwe vloer goedkoop kunt leggen, is het tijd voor de muren. Wat altijd een prachtige uitstraling geeft, is cement stucwerk. Dit kan beton ciré zijn; dat is namelijk het mooiste, maar wel prijzig. Een cementgebonden pleister is ook mogelijk en vaak een stuk goedkoper. Dit wordt vaak buiten gebruikt, maar kan ook gemakkelijk binnen toegepast worden. Je kunt bij zowel beton cire als cement stuc de tint kiezen. Een muur grijs verven kan ook, dit is een stuk makkelijker dan stucen en kun je zelf doen. Bij schilderen kun je uiteraard ook andere kleuren kiezen. Welke kleur muur bij industriële meubels? Ons advies is om mooie, verzadigde, donkere kleuren te kiezen.

Betongrijze muur

Inspiratie voor een industrieel interieur opdoen

Als je inspiratie voor een industrieel interieur op wilt doen, kom dan gerust langs in onze showroom. Je zult merken dat het zien en voelen van de industriële meubels je op nieuwe ideeën zal brengen. Andere bronnen om inspiratie uit te halen, die wij zelf ook gebruiken, zijn Pinterest en Instagram. Je krijgt daarmee inspiratie en je ziet op onze accounts meteen hoe onze meubels jouw interieur kunnen versterken. Zoals je zult zien, kiezen we voor donkere kleuren, grijstinten, gemêleerde kleuren en ruwe materialen. Wat je ook ziet, is dat het bij een industriële inrichting allemaal niet perfect hoeft te zijn. Juist een geleefd interieur geeft dat authentieke, karakteristieke gevoel.

Golfplaten muur en betonnen vloer

Over Eigentyds

Gerlinde is de specialist voor interieurinrichting. Haar man Ronald ontwerpt meubels. Samen hebben zij Eigentyds, een unieke (web)winkel in unieke industriële meubels zoals een tv meubel industrieel en dressoir industrieel. Doordat de meubels gemaakt worden door vrienden in India, kunnen ook industriële meubels op maat gemaakt worden. Met deze manier van werken en de prachtige meubels zijn al veel interieurs in Nederland door Eigentyds verzorgd. Is jouw interieur de volgende? We horen graag van je!