Welke materialen horen bij een industrieel interieur?

Een industrieel interieur bestaat uit meubels van metaal en natuurlijke materialen zoals hout en leer. Metaal is in ieder geval de basis voor industriële meubels. Zo maakt metaal bijvoorbeeld een dressoir industrieel. Vaak zie je bij meubels dat metaal wordt gecombineerd met hout en bij krukken of stoelen een combinatie van metaal met leer.

Meubels van metaal

Metaal is hét materiaal voor een industrieel meubel. Zonder dit materiaal is een meubel nooit industrieel. Door gebruik van metaal krijgt het meubel een stoere uitstraling. Dat is eigenlijk ook het eerste woord wat bij de meeste mensen opkomt bij het zien van een industrieel meubel: stoer. Zeker als het meubel handgemaakt is van oud metaal. Daardoor krijg je een heerlijke oude uitstraling. Een industriële kast van metaal heeft vaak een zwarte poedercoating. Zwart is de kleur die je het vaakst ziet op industriële meubels. Met zwart kun je eindeloos combineren, want het is een neutrale kleur. Een zwarte industriële kast in de woonkamer kan de muur een beetje ‘breken’. Dit voorkomt een saaie lange wand.

Tv meubel staal en hout

Meubels van mangohout

Sommigen hebben een houten tv meubel of dressoir en noemen het industrieel, misschien omdat het er stoer uitziet. Een houten tv meubel is echter niet industrieel, maar landelijk, hoe stoer het ook oogt. Is het tv meubel van metaal en hout? Dan pas kun je spreken van een industrieel tv meubel, want het metaal maakt een tv meubel industrieel en metaal is hét basismateriaal van een industrieel meubel.

Leer in een industrieel interieur

Leer is een natuurproduct en heeft een typische leergeur. Het ene leer is het andere niet en zo zijn er veel verschillende leersoorten met elk hun eigen leergeur. Je neus is dan ook hét wapen om leer van nep en echt te onderscheiden. Wil je echt leer in je woning? Dan denk je al gauw aan een leren bank of een leren fauteuil. Prachtige producten, maar daarvoor moet je vaak diep in de buidel tasten. Wil je iets industrieels waar leer in is verwerkt? Dan hebben wij een industriële barkruk met leren zitting voor je. Deze krukken zijn handgemaakt van oud staal. De zitting is perfect opgevuld en afgewerkt met echt leer. Ideaal voor aan de eettafel of het kookeiland, maar ook voor aan de bar. Deze krukken zijn namelijk in hoogte verstelbaar en daardoor voor veel doeleinden te gebruiken.

Industriële kruk met leren zitting