BEZOEK OOK ONZE WOONWINKEL IN NUNSPEET

Industriele kast

Wat is een industriële kast nou eigenlijk? Het is het materiaalgebruik dat een kast industrieel maakt. Zo bestaat een industriele kast áltijd uit metaal / ijzer. Een kast zonder metaal / ijzer is niet industrieel. Of metalen accenten zijn of een compleet metalen kast, een kast heeft metaal nodig om industrieel genoemd te mogen worden. Hoe meer metaal, hoe 'industriëler' de kast natuurlijk. Maar dat is natuurlijk ook een kwestie van smaak. De één vindt een kast 100% van metaal helemaal geweldig en de ander ziet het metaal liever gecombineerd met hout. Vaak bestaat een industriele kast niet alleen uit metaal, maar ook uit hout. Een combinatie van mangohout en metaal zie je bijvoorbeeld vaak. Mangohout heeft een warme en natuurlijke uitstraling en past ontzettend goed bij metaal. Klik hier voor een overzicht van de industriele kasten die wij in onze collectie hebben.

Industriële meubels

Handgemaakt

Een industriele kast is dus alleen industrieel als er metaal in verwerkt is? Dat klopt! Eigenlijk is dat ook wel een heel ruim begrip. Eigenlijk maakt een ander gegeven de kast écht industrieel. Dat is namelijk of hij handgemaakt is of niet. Een industriele kast is namelijk pas écht industrieel als hij handgemaakt is. Er zijn vele soorten 'industriele' kasten te verkrijgen, in allerlei uitvoeringen, kleuren en prijsklasses. Slechts een klein deel van die kasten is handgemaakt en dus écht industrieel. Daarnaast worden er ook veel gammele kasten van slechte kwaliteit aangeboden. Deze kasten zijn licht van gewicht en het materiaal is erg dun. Zo is het metaal eerder blik en het hout zo dun dat het zo breekt. De prijs is dan wel weer erg laag. De perfecte échte industriele kast is handgemaakt van in ieder geval metaal (en het liefst van gebruikt metaal, waardoor de kast nog unieker wordt) en eventueel massief mangohout. Die kast mag dan ook best wat wegen, want dan weet je dat het kwaliteit is.

Zo'n echte, handgemaakte industriele kast van zwaar metaal en massief hout is zeker niet goedkoop?

Dat klopt, dat is niet goedkoop. Maar bij Eigentyds wel! Eigentyds heeft namelijk een eigen fabrikant in India. Wij werken met kleine marges en er zit bij de eigen geïmporteerde producten geen importeur of groothandel tussen. Rechtstreekse eigen import dus. Zo biedt Eigentyds echte, handgemaakte (zware) kwaliteit aan tegen de laagst mogelijke prijzen. Bij Eigentyds ben je gegarandeerd van echte industriele kwaliteit én een lage prijs. Zie je niet wat je zoekt? Wij kunnen jouw ontwerp laten maken tegen een lage prijs. Klik hier voor meer informatie.